Over ons

Bakker Westwoud

Bakker Westwoud is een familiebedrijf wat in de jaren 60 is opgericht door AJ Bakker. Begonnen met de teelt, en het broeien van tulpen. Het bedrijf was toen gevestigd in Zwaag. In 1994 hebben de broers Gerrit en Jos het bedrijf overgenomen en is het bedrijf in 2000 verhuist naar Westwoud. Daar is toen een middelgrote broeierij en kwekerij neer gezet. Ook is het bedrijf sinds die datum MPS gecertificeerd. Dat betekend dat we alles registreren en op die manier rekening houden met milieubelastende dingen zoals gewasbescherming, bemesting, gas, stroom en water.

Er worden nu 15 miljoen tulpen geprepareerd en opgeplant. Deze tulpen worden op semi-stromend water in bloeigetrokken er word gebruik gemaakt van de Agrifirm bak. De tulpen worden op 3 locaties afgebroeid en veiling klaar gemaakt. Waarna ze verhandelt worden via Flora Holland via de vestigingen Aalsmeer Rijnsburg en Westland. In de periode 15 dec t/m 15 apr. Er word 20 ha tulpen geteeld in Zuidelijk Flevoland op de wat zwaardere gronden wat een goede broeikwaliteit garandeert.

Sinds 2006 is het bedrijf uitgebreid met de teelt van snijpioenen, verdeeld in 1700 meter kas- en 1 ha buitenteelt. Deze bloemen worden afgezet op Aalsmeer in de periode 1 mei t/m 1 juli.

Bakker Westwoud hanteert een beperkt assortiment. Er is geselecteerd op de combinatie van goede groei & broei eigenschappen. Doordat we een beperkt aantal cultivars hebben kunnen we gemakkelijker een langere periode grotere en uniforme partijen aanvoeren op de drie vestigingen van Flora Holland en hopen op deze manier ons product vertrouwd te maken voor onze afnemers.

MPS-Quality

MPS-Quality is een ketenbreed kwaliteitszorgsysteem met branchespecifieke eisen voor de sierteelt. MPS-Quality stelt de teler in staat om betrouwbaarheid van productinformatie en geleverde diensten te borgen en te garanderen.

Ga naar de website van MPS »